beausattack1024

De stichtingen Ongeland en 4 Mei Herdenking Dronten zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van palen in Dronten en NOP om de historische crashplaatsen van vliegtuigen uit oa WW2 aan te duiden. Deze palen (en de website van de stichtingen) zijn voorzien van een toelichting. De plaats van de palen, de toelichting en verdere ambities van deze stichtingen zijn onderwerp van diskie in dit artikel. 

Η συνέχεια: https://www.backtonormandy.org/nederlands/3697-schieten-stichtingen-ongeland-en-4-mei-herdenking-dronten-alweer-mis.html

Εάν για κάθε λάθος στον ιστορικό ιστότοπό μου σχετικά με το WW2, Back to Normandy, θα έπρεπε να πληρώσω ένα ευρώ, τότε αναμφίβολα θα σπάσω το ρεκόρ της Trijntje Oosterhuis στη δέσμευσή της να δωρίσει ένα ευρώ για κάθε «like» για έναν καλό σκοπό. Το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο γνώρισμα. Φωνάζοντας όλα τα πράγματα στον ενθουσιασμό σας, τα οποία δεν μπορείτε να καταλάβετε, είναι ακριβώς αυτό. Συνήθως συγχωρείται. Και δικαίως. Ό, τι κάνουμε με πεποίθηση παραμένει ανθρώπινο έργο! Εκτός….

Ο Eerst έμεινε ακόμη.

Flevoland heeft geen historie zoals het Oude Land. Οι Geen Geuzen- of Hanzesteden, geen voormalige Romeinse grenzen, geen Franse of Spaanse overheersing γνώρισαν alle Culturele erfenissen van dien. Flevoland heeft een historie van de zee. Een zee die duizenden jaren zijn gang heeft kunnen gaan totdat de inpoldering begon το '32 συναντήθηκε με τον Afsluitdijk. Het IJsselmeer werd de laatste overlevingsmogelijkheid voor aangeschoten vliegtuigen die terugkeerden van hun missie u Duitsland. Το 1942 ήταν ο de Noordoostpolder και είχε το eerste deel van de Zuiderzee drooggevallen. Η Kleine eilandjes (Urk, Schokland) ήταν wingden ingesloten. Het duurde tot na de oorlog totdat de rest van het huidige Flevoland teruggewonnen ήταν. Ζωολογικοί κήποι "Reclaimed" het zo mooi στο het Engels klinkt. Een woord dat eigenlijk veel mooiere betekenis heeft και «teruggewonnen». Het woord claimen duidt meer op het σεβασμός του voor de kracht van het water.

Flevoland heeft dus vooral een historie hoog te houden πάνω από το de zee die hier ooit ήταν en de prijs die de zee daarvoor vroeg. Ο Maar ook voor de perioden daarvoor, ο toen de zee zich teruggetrokken είχε το men men hier leefden (zie de Swifterbant Cultuur).

Het omgaan met de de spaarzame geschiedenis van Flevoland (στο vergelijking met het Oude Land) είναι dus een zaak van zorgvuldigheid, betrokkenheid, geduld en toewijding.

Waar gaat het om;

Stichting Ongeland el Stichting 4 Mei Herdenking Dronten zijn eenoog στο het land der blinden. Er zijn geen andere organisaties die zich met de gecrashte vliegtuigen bezighouden. Ιστοσελίδα Behalve dan mijn www.backtonormandy.org die vrijwel alle, στο Nederland neergestorte vliegtuigen, στο beeld brengt. Stichting Geschiedschrijving Dronten komt pas στο actie vanaf de geschiedenis van de Polderpioniers. Έρτζιν Τζεν Γκέντεντ Ντιζεντιτζέντζεν Μπιτ Ντε Υπερέντιτ Ντι Χετ Γουέρκ Βαν ντε 2 Στίχτινγκεν Ο Χουν Μερίτες Κουνεν του Γουίλεν (λατινικά). Signalen die de overheid heeft gekregen van deskundigen uit het veld zijn tot nu toe genegeerd. Beide stichtingen zijn «een beetje» de weg kwijtgeraakt επίσης να δεις το ιστορικό του van Flevoland και να το κάνεις. Ze hebben daarvoor overigens wel een substantiële bijdrage van de gemeenschap gekregen.

Ο Beide stichtingen negeren κατηγορίες elke professionalele inbreng om de geschiedenis van de “vliegtuigen van Flevoland” πήγε στο beeld te brengen. Συναντήθηκε στο beeld brengen bedoel ik adequaat historisch onderzoek te doen en συμμόρφωση με ιστορικές Άλλες zo goed mogelijk verifieerbaar te benoemen en te beschrijven. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Als belastingbetaler zou je een bijdrage van het Nieuwland Erfgoed Museum mogen verwachten om deze goedbedoelende amateurs bij te staan. Echter, dit μουσείο heeft geen enkele bijdrage geleverd voor zover ik weet. Άλλες πληροφορίες είναι, και zou dit gesubsidieerde gezelschap eens beter moeten kijken naar wat me me gezal is door de stichtingen.

Το Eigenlijk είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Een paar palen in de grond γνώρισε een bordje erop op locaties waar vrijwel niemand komt die er niets te zoeken heeft. Στα μέσα ενημέρωσης roepen beide instellingen dat zij de hele Provincie willen veroveren και dat zij de scholen willen gaan bezoeken om voorlichting te gaan geven!

Συνάντησε τον Teunis Schuurman, καπάκι van de SGLO (Studiegroep Luchtoorlog) en jarenlange ερευνητής van de vliegtuigen πέθανε στο zijn «vierkant» zijn neergestort of onvrijwillig geland, heb ik het werk van deze 2 οργανώσεις nader bekeken. Van stichting 4 Mei Herdenking Dronten ήταν mij al bekend dat deze organisatie andere ambities heeft and het organiseren van de Dodenherdenking. Het liefst wordt er op de dag 4 Mei een herdenking voor de RAF en de Koninklijke Luchtmacht (veteranen) gehouden συναντήθηκε με τον ίδιο τον Dronten. Het tentoonstellen van historisch materiaal (de vroegere Airgunners Room) είναι η καλύτερη επιλογή στο de Meerpaal waar menens in de twee weken, twee uurtjes mag kijken. Πάνω από το onderwerp, de crashplaatsen στο Flevoland, treden ze helemaal buiten hun corebusiness. Namelijk, het herdenken van de doden die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen en de lessen die je daaruit zou kunnen leren.

Bij de stichting Ongeland werd al snel duidelijk dat hun ambities overal te vinden waren (het liefst op radio en tv). Behalve bij het onderwerp zelf, namelijk de crashplaatsen. Een eerste studie van het materiaal leerde dat er talloze fouten zitten στο de 30 palen die zijn geplaatst. Ongeland en 4 Mei bereikt een gemiddelde van ruim 10 fouten ανά paal. Στην ουσία είναι το er nog niet eens gekeken naar de Methodische, didactische vormgeving.

Het ligt niet op mijn weg om goede bedoelingen onder te schoffelen, maar enige relatvering is wel op zijn plaats over datgene wat Ongeland en 4 Mei hebben gepresteerd. Στο het land der blinden blijft eenoog nu eenmaal koning.

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια δημοσιεύτηκε ακόμα

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτη.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Μπορείτε να βάλετε εδώ το σχόλιό σας για τα κοινωνικά μέσα