Weer ophef rond Airgunners expositie

Τετάρτη 23 Μαΐου 09:17
Dronten - Er dreigt een nieuw hoofdstuk te worden geschreven στο het boek over de Airgunnersexpositie, πεθαίνει το 2006 και μόνιμα, παρακαλώ, είμαι ο Van De Meerpaal. De expositie gaat verhuizen naar een ruimte στο De Meerpaal zelf, en daarvoor moet het enorme doek van tien bij zeven meter verknipt worden. Fred Vogels, ένας από αυτούς που εμπλέκονται στην πραγματοποίηση της έκθεσης, μιλάει ντροπή γι 'αυτήν.

πόρτα Kees Bakker 

Ο Vogels ήταν μεταξύ των βραβείων verhuizing van de expositie το 2006, και έφτασε σύντομα το gezeuld wordt συναντήθηκε με τον de spullen van de expositie. Eerst een kleine geschiedenisles: ooit was er in het gemeentehuis een aparte «Airgunnersroom», waar memorabilia te zien waren van de Britse vliegeniers, waarvan er velen met hun vliegtuig zijn neergestort de de Zuiderzee tijdens de Tweede een steeds kleiner wordende groep jaarlijks de Dodenherdenking στο Dronten bezoekt. 

Die permane expositie moest verdwijnen, de gemeente είχε de ruimte voor andere dingen nodig, en werd verplaatst naar de seniorenruimte στο De Meerpaal. Maar daar verdween de expositie οικόπεδα, tot schrik van vele Drontenaren. Uiteindelijk kregen de spullen na veel diskieie een permane plek bij de ingang van De Meerpaal, waar die dag en nacht te zien είναι. «Ο ντε Μανιέιρ του Δρ Ντεντέν ντε omgekomen vliegtuigbemanningen σε σχέση με το herdenken. Daarmee blijft het verhaal van de Airgunners voor de toekomst bewaard. De expositie toont geschenken die sinds 1975 πόρτα de Airgunners aan de gemeente Dronten gezzijn. Οι άλλοι και οι βερνίκοι του Dronten ervaren, «Valt te lezen op de site van de stichting» 4 Mei herdenking Dronten. 

Ουσιαστικά, εκθέματα και εκθέσεις, δεν είναι δυνατή η έκθεσή τους. Het doek vertelt het verhaal van de Airgunners. «Je gaat een schilderij in een museum toch ook niet verknippen omdat je het moet verhuizen?», Zegt Fred Vogels. Ο Χιτζ ήταν, ο Σάμεν συναντήθηκε και πάλι και το γραφείο του Περπκττ Χάαρλεμ, ο Μπεκκκκεν Μπιτ Ντε Ντο Τσταντ Κόντιμ Βαν ντε Χουίντιτζ εκθέτης και το ντεκ. «Ze hebben nog niet eens επαφή συναντήθηκε σε opgenomen! Άνδρες draait deze mooie expositie op deze manier de nek om. Waarom het weg moet; Geen idee. Eén van de weinig stukjes historie die we hebben, vernietigen we op deze manier. » 

Hans Coors van de stichting «4 Mei herdenking Dronten» bevestigt dat de expositie gaat verhuizen, en bevestigt dat het doek daarvoor ingekort moet worden. "Maar ik kan iedereen geruststellen: er hoeft alleen maar een klein stukje van de onderkant en van de bovenkant af." Hij kan nu niet uitleggen waarom de expositie moet verhuizen. «Ik ben op vakantie…» Coors heeft beloofd στο de FlevoPost van volgende week text en uitleg te geven. 

De gemeente wil niet reageren op de aanstaande επαληθεύοντας. «Το Dit είναι een zaak van de stichting», aldus een woordvoerder. 

Στο de FlevoPost volgende week meer over de aanstaande verhuizing en het διαμαρτυρία daartegen.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια δημοσιεύτηκε ακόμα

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτη.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Μπορείτε να βάλετε εδώ το σχόλιό σας για τα κοινωνικά μέσα